tirsdag 13. desember 2016

Om å brenne seg i sosiale medierb

Finnes det eksempler virksomheter eller organisasjoner som har brent seg i sosiale mediersammenheng – enten det er Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube, blogg eller andre
verktøy?

Medieoppslaget om at: PR-sjef fikk sparken etter rasistisk vits på Twitter er vel blant de mest kjente eksemplene på at ikke det er ikke alle Tweets som er like smart å publiser. I utgangspunktet kunne det vært en helt troskyldig morsomhet som i en gitt kotekst verken var støtende eller rasisistisk, men i en helt annen kontekst ble det langt over streken. Denne saken fortelles oss også noen om sisiale medier er ikke bare et lokalt medium som når frem kun til vre nærmeste bekjentsskapskrets, men at i det samme øyeblikk som en trykke rpubliserer er globalt tigjengelig i løpet av få sekunder.

Rondane Høyfjellshotell er et annet eksempel hvor en gikk ut på Facebook og ba om "bare" 7 ny likes for å nå målet om 4000 likes - Det endte med 22 000 likes som igjen medført at utbetalingene av premier ble uendelig mye større enn de hadde forestilt seg på forhåand: Høyfjellshotell la ut Facebook-konkurranse – må gi ut premier for over 1,5 millioner kroner - Det gikk bra, hotelledelsen så det positive i å få storinntykk av gratis gjester da de tjener på penger på mat og drikke under oppholdet. Om ikke annet fikk de solid positiv oppmerksomhet i riksmedier, blant på TV2-nyhetene.

Når 2016 forsvinner inn i histiriebøkene om ikke lenge vil kanskje dette året bli husket for at Twitter fikk en svært fremtredende rolle og Donald Triumo bruk av Twitter til å kringkaste sin ytringer:"The most notable of these offenders is Donald Trump who has repeatedly called out and insulted Democrats, Republicans, and news organizations alike.Some may even say that his actions on Twitter are akin to cyberbullying". Allikvel til tross for dette og mye annet gik vedkommende hen og ble valg til å bli den neste presidenten i USA.

For noen år siden prøvde Regjeringen seg med #minregjering for å få velgere til selv å komme med innspill på sosiale medier til hva Regjeringen har fått til.Å skap viral aktivitet for å få ut positiv informasjon om hva Regjeringen hadde fått til va i utgangspunktet en godide, men: "Det Regjeringens kommunikasjonsrådgivere imidlertid ikke tenkte over da de lanserte denne kampanjen var mulighetene for misbruk. Nok en gang har en emneknagg gått sin egen vei. Twitter-brukere har gjort den til sin egen og forvandlet den til noe som ligner mer en motkampanje"., ifølge Aftenposten.

Det finnes mange slike ekesmpler på at forsøk på å kapre #hashtags mislykkes hvor en endr opp med det motsatte av de tman øsnket. Mc Donalds lærte noe om det ifølge denne saken: Why Ronald McDonald Failed On Twitter: Branding LessonsOm man kan lære noe av denne saken så det blant annet være at man skal prøve å unngå forvirring og å bruke hashtags som kan forveksles med Twitter-brukernavn som allerede er brukt.

New York hotel fines guests $500 for bad reviews on Yelp (updated) er en sak som viser at om en først har fått negativ omtale og ikke tar et hint, så kan man lett rote det grundig til for seg selv. I dette tilfellet prøvde et hotell å "beøtelegge" alle som gav hotellet negativ omtale i sosiale media. Reultat var at de fikk i bøtter og spann av alt de ikke ville ha fordi de ikke late seg flate med en gang og beklaget.

Her følger noen andre lister med eksempler på at soiale medier kan være skumle og at det ikke alltid går som planlagt:

 13 Epic Twitter Fails By Big Brands

These corporate social media fails are so bad, they’ve had to issue mea culpas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar